PureMovement

Stimulastik® Århus

Hold Foråret 2022 afholdes i skoven. 

Maj og Juni Stimulastik® i det fri på Tumlepladsen midt i Riis skoven.


Stimulastik® med nærvær og fordybelse.

Underviser  er aut. ergoterapeut og cert. Stimulastik® 

Hvad er Stimulastik? Se herTilmelding


Tilmeld dig her: Hold2022


Der er mulighed for at få en ledig plads på et allerede opstartet hold, såfrem der er plads. Skriv til signe@puremovement.dk

Andre spørgsmål bedes også sendes på mail.

Praktiske oplysninger til holdene

Godt at vide før du starter på et Stimulastik® hold


Under Stimulastik® undervisningen vurderer du selv, hvor meget dit barn kan deltage i. Udnyt Stimulastik redskaberne og den tid dit barn er oplagt til at lave noget. Er dit barn  for tidlig født eller sårbart skal du især være opmærksom på dit barns reaktioner. Hvis dit barn græder så stop aktiviteten og trøst det (meget uro ”smitter”). Hvis du er i tvivl spørg gerne. Da der er max. 8 børn på holdet, vil der være rig mulighed for løbende dialog. Der vil ofte være et emne ved hver undervisningsgang. Hvis du har spørgsmål eller ideer så kom

endelig med dem. 


Stimulastik i det fri

Vi er i lysning i skoven på måtter eller stående. Ved siden af Tumlepladsen midt i Riis skoven under himlen og træerne i det skønne forår. Der er ikke langt til vej og toilet.


Medbring: Underlag der kan tåle fugt, et varmt tæppe. Flere lag varmt tøj egnet til bevægelse. Uld er godt!


Parkering:

Riis Skov Vandrehjem. Danhostel Aarhus, Marienlundsvej 10, eller på Salonvejen 5, 8240 Risskov.

Herfra er der ca. 350 meter til Tumlepladsen.


Toilet: Der er ca. 200 meter til et betalingstoilet ved Dronning Margrethes Vej - medbring 2 kr.


Se kort over Riis skov og find Tumlepladsen under nr. 2. midt i skoven.

https://www.aarhus.dk/media/7729/vandrerute-i-riis-skov.pdf


Holdstart

Se dato og tid på din faktura. 

Babymassage er den 4 eller 5. mødegang på et Stimulastik forløb.  Der undervises i Babymassage og det tactilesansesystem, så husk et stort håndklæde denne dag.


Påklædning

Til den voksne: Tøj der er nemt at bevæge sig i og gerne flere lag, da du er garanteret at få varmen! Barnet bør ikke have strømpebukser på eller dragt med fødder i, da bare tæer er vigtige i flere af aktiviteterne. Evt. bodystocking er en god idé. Medbring også gerne en stofble til brug på bl.a. sansegyngen. Udesko stilles ved indgangen. 


Salen

Stimulastik® foregår i Æskens Baggård, i en stor ny sal med plads til bevægelse. I salen er der mulighed for at slå dig ned i det hyggelig køkkenområde og der også adgang til toilet.

Der er puslebord, amme plads og mulighed for at skifte tøj. Og altid the og kaffe på kanden.


Find vej

Find Otte Ruds Gade 96, Aarhus N. Den åbne turkise port nr. 94, ligger lige til højre for. Den fører indtil baggården og salen i det turkise hus, hvor vi har Stimulastik® ligger lige til højre.


Redskaber

Vi har alle de redskaber vi har brug for heriblandt:

Sansegynger, massagebolde, faldskærm, tumletop, mini karrusel, rullebræt, forundringskasse, Bobles og meget andet.


Offentligtransport

Der er gode transportmuligheder til Trøjborg med gule og blå busser.


Parkering

Gratis parkering 3 timer i Trøjborg Centret, der er ligger 3 min gang fra Æsken. Ellers er der flere steder gratis parkering i de omkringliggende gader med p- skive. 


Barnevogne

Barnevogne kan stå i den stille baggård bag det hvide stakit eller langs væggen lige udenfor salen. 


Varme flaske/grød

Vi har kogt vand, desværre ingen mikrobølgeovn.


Gæster

Der er desværre ikke mulighed for at inviterer andre voksne med til undervisningen. 


Fotografering

Du må gerne fotografere ved Stimulastik undervisningen, men hvis du fotograferer andre børn, så skal du sikre dig at barnets forældre er indforståede med det.


Mobil

Du bedes slukke for mobilen i Studiet.


Hygiejne

Der er stor fokus på hygiejne på holdene. Alle redskaber, måtter og legetøj bliver vasket og sprittet af efter hver time. 


Afbud

Er du eller baby syg bliver i hjemme. Send gerne bedsked til Signe pr. sms på 30206764. 
Holdbeskrivelser

Aktuelle hold pt *

Stimulastik® 3 – 10 mdr.: Legene er målrettede de 3 - 10 mdr. og det enkelte barn der er tilmeldt holdet. Én af gangene er der undervisning i Babymassage. Der er max 8 babyer på holdet. En lektion varer 1 time. Heri er der tid til fælleslege, dagens emne om de primære sanser, sanglege, samtale og hygge.


Stimulastik® fortsætter: tager udgangspunk i hvad der allerede er gennemgået på begynderholdene, og vi leger både kendte og en masse nye lege. Vi gennemgår og øver kolbøtterne på sikker vis og fordyber os i lidt babymassage hver gang, hvis der er stemning for det.


Stimulastik® in English!

Stimulastik® is a Sensory & Movement Class for babies age

4 -12 months.

It provides your baby with stimulating gymnastics and supports the sensory motoric development.

Stimulastik® baby class was founded in Denmark, where it is now offered by a range of Occupational Therapists.

This class is built on the theories of Sensory Integration and provides a combination of stimulation and gymnastics to support baby sensory motoric development.

With Stimulastik® you are inspired to play with your baby from a very early age and in a way that is stimulating to the baby's next stage of development.

Occupational therapist and Stimulastik® Instructor Signe Bredsdorff-Larsen is offering this Stimulastik® class for babies and parents in a central, nice and very cozy location in Århus.


-----------------------------------------------------------------------------------


Efterfødselspakke: Stimulastik® & Pilates Efterfødsel 2 1/2 time.

Første time leger vi målrettede sanselege for de 3 - 8 mdr. gamle babyer. Forløbet er ialt 8 gange og to af gangene har vi Babymassage. Der er max 8 babyer på holdet og der er tid til fælleslege, fordybelse i dagens emne, sanglege, samtale og hygge. Derefter er der en pause på 20 minutter med tid til at pusle og få noget at spise, hvorefter baby bliver lagt til ro i sansegyngerne i salen eller i liften i venterummet.

Så er det tid til MOR -træning! Og ikke mindst at komme ned i tempo og mærke sigselv og sin krop. Med Pilates øvelser styrkes kropskernen der gradvist vil forbedre kropholdningen. I alle øvelserne inkluderes bækkenbunden og de evt. gener der kan være efter fødslen. Der arbejdes med den ”den elastiske og funktionelle bækkenbund”, ud fra tesen at vi ikke kun bliver stærke af at knibe, men at afspænding og sansning er lige så vigtig. Pilates timen er 1 time og 10 min.


Stimulastik® "En Svær Start"

Holdet for børn der måske er født for tidligt, er refluksbarn, bløderbarn eller noget helt andet. Starten på livet har måske budt på sygehusindlæggelser, udredninger, uro og bekymringer fra forældrene. Typisk er børnenes sanseapparat ikke modnet som deres jævnaldrende og motorikken kan også være bagud.

Vi leger, hygger og laver de samme øvelser, som på de andre hold. Dog er der flere pauser og færre børn, således fokus og nærvær er endnu mere til stede.

Forældrene har mulighed og tid til at snakke med hinanden- udveksle erfaringer, tanker og følelser.

Holdet starter efter behov.


PureSansemotorik - Tumlinge 1 - 2 1/2 år:

Eftermiddages hold. Igennem sjove lege der er målrettet denne aldersgruppe, stimuleres barnets primære sanser. Der er fart over feltet og aktiviteterne skifter med tempo. Lektionen varer 45 min., heri er der tid til en veksling mellem teori og fælles lege, tid til at kravle, krybe, hoppe, gå, række, strække, danse, aktivitetsbanen, hygge og snak. Der er plads til max 8 småbørn og deres forældre.


PureSansemotorik - Krudtugler 2 1/2  - 4 år:

Eftermiddags hold. Igennem sjove lege der er målrettet denne aldersgruppe, stimuleres barnets primære sanser. Der er fart over feltet og aktiviteterne skifter med tempo. Lektionen varer 45 min., heri er der tid til en veksling mellem teori og fælles lege, tid til at hoppe, gå, række, strække, danse, motorikbane, hygge og snak. Der er plads til max 8 småbørn og deres forældre.


Babymassage & Stimulastik® 3- 7 mdr.

På dette hold vil der være en kombination af Babymassage og Stimulastik hver gang.

Vi starter denne hyggelige formiddag sammen med at danne et kærligt og roligt rum for dig og baby. Vi vil snakke om berøringens betydning for det lille barn og den motoriske udvikling og herefter massere en kropsdel og fordybe os i babymassage-teknikker.

Babymassagens varighed er 25-35 min. hver gang.

1 x Ben og fødder/ 2 x Ryg og baller/ 3 x Bryst og mave/4 x Arme og skuldre/

5 x Ansigt og hovedbund

Vi vil synge og lege fingerlege og faldskærms-leg. Vi slutter af med leg på Aktivitetsbanen med intro til vores forskellige redskaber: sansegynger, massagebolde, tumletop, rullebræt, forundringskasse, store og små bolde, tunnel og meget andet. Vil vi tale om hvorfor stimulation af de primære sanser er så vigtig for det lille barn og kort gennemgå disse.


Stimulastik® Far&Baby 5 - 12 mdr.: 

Vi skal lege VILDSOMT og der er SVED garanti! Vi skal udnytte at far har flere MUSKLER (måske) end mor og blive KLOGERE på hvordan vi stimulerer barnet mest hensigtsmæssigt, så vi understøtter barnets MOTORISK UDVIKLING. Vi skal lave KOLBØTTER og flyve med baby alt imens RELATIONEN til barnet styrkes. Der vil være VEJLEDNING undervejs.

Der er kaffe på kanden, højt til loftet og plads til at bevæge sig!


Sommer Stimulastik® 

Er et hold på 4 gange 60 minutter.

Programmet er målrette de 5 - 7 mdr. og 8 - 10 måneders babyer og består af fællesleg, dagens emne med fokus på en af de primære sanser, sanglege og mulighed for at prøve vores forskellige redskaber såsom Stimulastik gyngen eller Flyver gyngen. Alt foregår i hyggelige omgivelser. 


Stimulastik® og PureSanseMotorik Lørdag

For jer der er startet på arbejde og vil gå til en aktivitet sammen med det lille eller store barn. Fælles sanselege med fokus på de primæresanser. Stor Aktivitetsbane med gynger og kvalitets redskaber.


SanseBaneEvent - i weekenden for hele Familien - for Baby&Søskende&Mor&Far

For børn mellem: 4 mdr. - 10 år.

Kom med til Sanseland!

For små og store er der en lang SanseBane af tønder, baljer og kasser stillet op med en verden af ting der stimulerer berøringssansen og muskel-ledsansen på alle måder. Det der kradser, stikker, killer, prikker, føles slimet og vådt og meget mere. 

MotorikBane for de store hvor balancesansen, muskel-ledsansen og berøringssansen udfordres og evnen til at samarbejde og koordinerer styrkes.